Vpis

Postopek vpisa


Cena programa je odvisna od dohodkovnega razreda (odločba CSD)  in občine bivališča. Za izračun cene programa vrtca pišite na mavrica@waldorfski-vrtec.si

Otrokom nudimo EKOLOŠKO vegetarijansko prehrano.

Otroci so praviloma vpisani v vrtec s 1. septembrom. Pisne prošnje za vpis sprejemamo tekom celega leta (lahko preko elektronske pošte),  Zaželeno je, da nam prošnjo za vpis pošljete čim prej (npr. za naslednje šolsko leto). Izjemoma vpisujemo otroke med šolskim letom glede na razpoložljivost prostih mest. Povpraševanje pošljite na mavrica@waldorfski-vrtec.si


 • SPOZNAVNI POGOVOR
V kolikor še niste prepričani o pravi izbiri vrtca za vašega otroka, vas vabimo, da se spoznamo. Pišite nam na mavrica@waldorfski-vrtec.si in dogovorili se bomo za ogled vrtca in predstavitev pedagoškega dela (ne pozabite pripisati vaše telefonske številke).
Veselimo se srečanja z vami!


POTREBNI KORAKI ZA VPIS OTROKA:

 1. Pisna prošnja: V prošnji napišite osnovne otrokove podatke, kje se je do sedaj varoval, kakšni so vaši razlogi za izbiro našega vrtca, kdaj bi želeli otroka vpisati, vaše kontaktne podatke ter zdravstvene posebnosti, v kolikor jih otrok ima.
 2. Sprejemni pogovor: Po prejemu pisne prošnje vas bomo povabili na sprejemni pogovor, na katerem morata biti prisotna oba starša ter otrok. Pred sestankom boste izpolnili vpisni vprašalnik. na sestanku vbam bom na voljo za vsa vprašanja v zvezi z delovanjem vrtca in uvajanjem. Ena od vzgojiteljic se bo posvečala spoznavanju otroka, ki se bo medtem prosto igral v igralnici. Prejeli boste Publikacijo vrtca, kasneje še  pogodbo o vpisu otroka ter seznam stvari, ki jih otrok potrebuje v vrtcu.
 3. Vpis otroka: Otrok je vpisan v vrtec, ko starši vrtcu predložijo:
 • Izpolnjeno pogodbo za vpis otroka,
 • vplačilo položnice z vpisnino,
 • potrdilo pediatra o zmožnosti otrokovega obiskovanja vrtca, cepilni status otroka
 • podpisano izjavo o seznanitvi s Publikacijo Waldorfskega vrtca Mavrica,
 • zdravniško potrdilo o alergiji, v kolikor otrok potrebuje dietno prehrano,
 • pisno navodilo o izvajanju dietne prehrane v vrtcu,
 • soglasje za uporabo fotografij otroka v namene arhiviranja ter promocije vrtca (za spletno stran, tiskane medije, ...po želji).
Cena

Prispevki staršev se izračunavajo na podlagi odločbe o znižanem plačilu programa vrtca, izdane s strani pristojnega Centra za socialno delo. Starši plačajo razliko med zneskom, ki ga vrtcu za posameznega otroka prispeva občina (in Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport v primeru dveh ali več otrok v vrtcu) in ekonomsko ceno programa vrtca.

Strošek prehrane je 4,58€ na dan (plačilo glede na prisotnost). Ponujamo ekološko vegetarijansko  ali vegansko prehrano.

V vrtec se lahko vpišejo otroci, ki imajo bivališče v katerikoli občini.