Aktualno

VpisProšnjo za vpis napišete starši in jo pošljete na elektronski naslov: mavrica@waldorfski-vrtec.si
Več o vsebini prošnje si oglejte pod menijem "vpis".


Po prejemu vaše prošnje vas bomo poklicali ter povabili na SPREJEMNI POGOVOR.


 • SPOZNAVNI POGOVOR
V kolikor še niste prepričani o pravi izbiri vrtca za vašega otroka, vas vabimo, da se spoznamo. Pišite nam na mavrica@waldorfski-vrtec.si in dogovorili se bomo za ogled vrtca in predstavitev pedagoškega dela (ne pozabite pripisati vaše telefonske številke).
Veselimo se srečanja z vami.


MNENJA STARŠEV:

Besede, ki najbolje opišejo vrtec Mavrica in povzamejo vzdušje v njem, so: mir, narava in pesem.
Vsako jutro znova sva hvaležna tetam, da tako predano opravljajo svoje delo in ljubeče, a hkrati strokovno skrbijo za razvoj naših otrok. Vedenje, da je tvoj otrok na varnem, je neprecenljivo.
Potem pa so tukaj še ekološka prehrana, velik vrt, umirjen dnevni ritem, tete, ki poznajo 1001 pesmico, prijetno in domačno opremljeni prostori, redne in kvalitetne govorilne ure, stalna obvestila o dogajanju preko elektronske pošte, praznovanja in z njimi povezano ustvarjanje, petkova peka kruha itd.
Z možem sva navdušena, kako lepo Adam napreduje, zato se že veseliva, da se mu bo pozimi  v tem vrtcu pridružila tudi mlajša sestrica.
Katja in Boštjan


Kot starš si zadovoljen ko gre otrok z veseljem v vrtec. Tete v Waldorfskem vrtcu Mavrica so poskrbele za lepo in mehko uvajanje hčerke v vrtec, delajo s toplino in nudijo odlično okolje, ki omogoča celosten razvoj otroka in s tem posledično razvoj družine.
mamica od Zoje


Waldorfski vrtec Mavrica je z nami že od 1. leta najine hčerke, ki se je tam vedno počutila domače in toplo sprejeto. Intimno vzdušje, mala skupina, individualen pristop, budno spremljanje počutja in razvojnih faz otroka, so poleg skrbno izbrane in kakovostne hrane, najboljša naložba za zdrav in srečen razvoj v vrtčevskem okolju. Teta Mirjana pa je z izrednim znanjem in razumevanjem waldorfske pedagogike in poznavanjem otrokovih razvojnih faz in potreb, neustavljiv vir inspiracije za vzgojo s srcem. Toplo priporočamo.
Družina Marovt-Kosmač


Nadvse poučen, ustvarjalen, kreativen, živahen vrtec z veliko mero empatije s strani strokovnega kadra.
Vzgojiteljice vzdržujejo disciplino, so tople, empatične, strokovne na področju waldorfske pedagogike. Moja dva otroka zelo rada hodita v ta vrtec in bi ga priporočala vsakomur, kateremu so vrednoste waldorfske pedagogike blizu.
Petra


Mi smo izjemno zadovoljni! Najboljše tete z duhovno širino, ki zdravi! Ne le otroka, temveč vso družino. Zdrava in okusna hrana, prijetni prostori z ustvarjalno energijo in medsebojnim sodelovanjem. Kot velika, razširjena družina s povsem drugačnim pristopom kot v javnih vrtcih. Močno priporočam!
mama od Ajde


Zelo sva zadovoljna in pomirjena, ker otroci v našem vrtcu jedo tako kvalitetno hrano. Neprecenljivo!
Špela in Aleš


Waldorfski vrtec Mavrica se je res izkazal kot vrtec z domačim vzdušjem. Beseda "domače" pomeni zame tisto pravo, iskreno toplino, ki jo lahko (ali pač ne) ustvarimo predvsem ljudje. In jo nedvomno ustvarjajo tete vrtca Mavrica.
Kot staršu mi je najpomembneje začutiti, da za mojega otroka skrbi nekdo s pozornostjo, iskreno prisotnostjo, z razumevanjem širšega-celostnega pogleda na svet, z Ljubeznijo. V Waldorfskem vrtcu Mavrica sem vse to našla in vesela sem, da smo lahko del te čudovite zgodbe.
Tete vrtca Mavrica s svojo srčno predanostjo in s spoštovanjem, pa tudi z veliko strokovno usposobljenostjo, podpirajo mojo hčerko, da raste harmonično, sproščeno, v varnem in ljubečem okolju in, kar je zelo pomembno- v skladu s sabo. Zelo dragocena je njihova zmožnost videti in začutiti vsakega posameznega otroka- opaziti prav Njegove oz. Njene značilnosti, ter otroka obravnavati v skladu s tem.
Cenim zavedanje vrtca Mavrica, kako pomembna je tudi obojestranska podpora in sodelovanje med starši in vzgojitelji (tetami). Njihova iskrena pripravljenost na odkrit pogovor in prizadevanje za poglabljanje povezanosti med nami, nam vsem omogoča, da skupaj rastemo.
Hvala.
Mina, mamica KarleTežko bi z besedami opisala, kako hvaležna sva z možem, da je najin sin v vrtcu Mavrica. Danes je svet zelo agresiven in naše otroke bombardira z vsemogočimi neumnostmi in zato sva vesela, da najin sin lahko odrašča v takem okolju, kjer je zaščiten pred tem in je tako njegov razvoj usmerjen v pravo smer. V tem vrtcu so res prave stare vrednote, spoštovanje do narave, hrane, igrač. Otroci imajo prostor biti in raziskovati sebe in svet in širiti svojo domišljijo in kreativnost. Najbolj všeč pa nama je odnos, ki ga imajo tete do otrok in staršev. Tete otroke res začutijo in če si kot starš odprt za komunikacijo s tetami, je to čudovita kombinacija za vzgojo otroka. Hvala vrtcu in tetam za vso ljubezen in predanost.

                                           mamica Jona                                                                                                                                                                                “V vrtcu Mavrica smo že tretje leto in smo vsi zelo zadovoljni. Izpostavila bi domačno vzdušje, iskren in prijazen odnos, vsak otrok je obravnavan celostno kot individuum. Všeč mi je okolje, igrače in materiali, ki so iz naravnih materialov in predvsem nekonstruirani, novo igrišče, ki nudi otrokom veliko možnosti gibanja in ustvarjalne igre. Otroci s tetami pridelujejo tudi svojo zelenjavo in sadje, pečejo kruh in piškote. Všeč mi je igra, ki razvija domišljijo. Všeč mi je ritem, ki je tako zelo pomemben, saj daje otrokom občutek varnosti. Zanimiva so vsa praznovanja, v katera smo vpeti tudi starši na popoldanskih srečanjih. Pogovorne urice, kjer izveš, kako otrok funkcionira z ostalimi in kjer so tete v pomoč in ne kritiko. Všeč mi je umirjenost. Prednost vrtca je tudi starostno mešana skupina, kjer se otrok počuti kot v družini z brati in sestrami. Hvala vrtec Mavrica za vse lepe trenutke :)”

                                                                                                                                                             mamica VitjeVem, da je bila to za nas prava odločitev. Jan in Amadej sta vzcvetela , odkar smo tukaj. Sploh ne znam opisati, kaj se je zgodilo, ampak v vso našo družino je nenadoma prišlo več harmonije in sproščenosti...prej sta se fanta veliko prepirala med sabo. Zdaj hodita po stanovanju in skupaj prepevata pesmice...Amadejček je Jana včasih zelo znerviral, zdaj ga zna Jan mnogo bolje pomiriti....Fanta se skupaj igrata, pospravljata...največja sprememba pa je pri mizi....Presenečena sem ugotovila, da se moja petelinčka ne bockata med sabo, ampak- na moje začudenje- mirno sedita drug poleg drugega in jesta....Tudi pogovori so postali drugačni...bolj uvidevni, mehkejši. In ko odhajam iz vrtca, odhajam z lahkim srcem...vse to je zame in za mojo družino zelo dragoceno.

Verjetno je pri izbiri vrtca ključno ujemanje med vrednotami družine in vrtca...Jaz vem, da smo se mi tukaj našli. Zelo sem vesela, da v tem svetu potrošniške naglice še obstajajo takšne oaze kot smo jo našli v Mavrici. 

                                                                                                                                     mamica Jana, Amadeja in Julijana

Več o tem.

Igralne urice

Igralne urice pripravljamo vsako pomlad. 


Namenjene so otrokom, ki jih starši želijo vpisati v vrtec v naslednjem šolskem letu. Igralne urice so dobra priložnost za starše, da se seznanite z vzgojiteljicami, spoznate naše prostore, način pedagoškega dela, igrače. Obiskujejo jih lahko otroci od enega leta in pol starosti dalje. Prisotnost enega od staršev (ali starih staršev) je obvezna. Namen igralnih uric je tudi spodbujanje otroka k čim bolj samostojnemu igranju, zato staršem pripravimo preprosto ročno delo, kateremu se medtem posvetijo.

Na igralne urice se lahko prijavite preko elektronske pošte:  mavrica@waldorfski-vrtec.si


Igralne urice
Lutkovne predstave

 • Hvaležni medved: lutkovna predstava ; .september 2022
 • Božična igra, december 2022

Mestna Knjižnica Ljubljana Knjižnica Domžale
Lutkovne predstave
Praznovanja
 • Dan zahvale ob žetvi,
 • Mihaelovo, 
 • praznik sv. Martina
 • praznik svetilk,
 • adventni vrtiček ,
 • Miklavž,
 • Božična igra,
 • Pust,
 • Velika noč,
 • Binkošti,
 • zaključno praznovaje
Predavanja, delavnice, roditeljski sestanki

Predavanja: Pripravimo jih pedagoške delavke v vrtcu ali k sodelovanju povabimo zunanje strokovnjake.Delavnice: Namenjene so predvsem staršem, da se naučijo izdelati igračo za svojega otroka. V kolikor niste naš starš, a bi se vseeno želeli naučiti izdelovati igrače, nam pišite na


Roditeljski sestanki: seznanitev staršev o poteku pedagoškega dela v vrtcu

Koledar delovanja vrtca v šolskem letu

V letu 2022/23 je vrtec zaprt med prazniki ter tiste dni, ki so navedeni v letnem koledarju delovanja (glej v nadaljevanju).
V času šolskih počitnic je v vrtcu organizirano počitniško nujno varstvo. V primeru, da je za nujno varstvo prijavljenih manj kot pet otrok, je vrtec zaprt.

Počitniško nujno varstvo bo potekalo:

 • Jesenske počitnice: Od srede, 2.11.- do petka 4. 11. 2022
 • Zimske počitnice: Od ponedeljka, 6. 2. do petka, 10. 2. 2023
 • Prvomajske počitnice: Od srede, 26. 4. do petka 28. 5. 2023
 • Poletne počitnice: od 26. 6 do 31. 8. (vrtec nudi poletno varstvo)
 • Božično-novoletni prazniki: Od torka, 27. 12. 2022 do petka, 30. 12. 2022   je vrtec zaprt.