Aktualno

VpisVPISI ZA ŠOLSKO LETO 2019/20

Sprejemamo prošnje za vpis otoka v:

- starostno mešano skupino (1-4 leta)
- starostno mešano skupino (2-6 leta)

Prošnjo za vpis napišete starši sami (ni obrazca). Več o vsebini prošnje si oglejte pod menijem "vpis".DAN ODPRTIH VRAT
Kdaj: 12. marec ob 17.00 uri

Prisrčno vas vabimo, da se spoznamo! 
Za vas smo pripravili informativni sestanek na katerem boste seznanjeni z načinom pedagoškega dela v vrtcu in potekom vpisov za šolsko leto 2018/19.

Starše prosimo, da pridete na sestanek brez otrok
(za otroke v spremstvu enega izmed staršev bo v tem času pripravljena krajša LUTKOVNA PREDSTAVA in igralni kotiček)

Prosimo vas, da se starši v veži poslužite zaščitnih copat, za otroka pa s seboj prinesete copatke. Oblačila lahko pustite v garderobi. Brezplačna parkirišča so na voljo vzdolž Prušnikove ulice.

PROGRAM:
* vrtec odpre vrata ob 17.00 uri
* 17. 15: informativni sestanek 
(prva igralnici)
* 17. 15- lutkovna predstava
(druga igralnica)
*
po predstavi se lahko otroci poigrajo v igralnih kotičkih, si naredijo ptička, starši pa spoznajo vzgojiteljice. Prvo igralnico si boste lahko ogledali po koncu informativnega sestanka.
*mini razstava ročnih del, dejavnosti otrok in vzgojiteljic
* ogled spalnice, igrišča


MNENJA STARŠEV:

Waldorfski vrtec Mavrica se je res izkazal kot vrtec z domačim vzdušjem. Beseda "domače" pomeni zame tisto pravo, iskreno toplino, ki jo lahko (ali pač ne) ustvarimo predvsem ljudje. In jo nedvomno ustvarjajo tete vrtca Mavrica.
Kot staršu mi je najpomembneje začutiti, da za mojega otroka skrbi nekdo s pozornostjo, iskreno prisotnostjo, z razumevanjem širšega-celostnega pogleda na svet, z Ljubeznijo. V Waldorfskem vrtcu Mavrica sem vse to našla in vesela sem, da smo lahko del te čudovite zgodbe.
Tete vrtca Mavrica s svojo srčno predanostjo in s spoštovanjem, pa tudi z veliko strokovno usposobljenostjo, podpirajo mojo hčerko, da raste harmonično, sproščeno, v varnem in ljubečem okolju in, kar je zelo pomembno- v skladu s sabo. Zelo dragocena je njihova zmožnost videti in začutiti vsakega posameznega otroka- opaziti prav Njegove oz. Njene značilnosti, ter otroka obravnavati v skladu s tem.
Cenim zavedanje vrtca Mavrica, kako pomembna je tudi obojestranska podpora in sodelovanje med starši in vzgojitelji (tetami). Njihova iskrena pripravljenost na odkrit pogovor in prizadevanje za poglabljanje povezanosti med nami, nam vsem omogoča, da skupaj rastemo.
Hvala.
Mina, mamica Karle


Težko bi z besedami opisala, kako hvaležna sva z možem, da je najin sin v vrtcu Mavrica. Danes je svet zelo agresiven in naše otroke bombardira z vsemogočimi neumnostmi in zato sva vesela, da najin sin lahko odrašča v takem okolju, kjer je zaščiten pred tem in je tako njegov razvoj usmerjen v pravo smer. V tem vrtcu so res prave stare vrednote, spoštovanje do narave, hrane, igrač. Otroci imajo prostor biti in raziskovati sebe in svet in širiti svojo domišljijo in kreativnost. Najbolj všeč pa nama je odnos, ki ga imajo tete do otrok in staršev. Tete otroke res začutijo in če si kot starš odprt za komunikacijo s tetami, je to čudovita kombinacija za vzgojo otroka. Hvala vrtcu in tetam za vso ljubezen in predanost.

                                           mamica Jona                                                                                                                                                                                “V vrtcu Mavrica smo že tretje leto in smo vsi zelo zadovoljni. Izpostavila bi domačno vzdušje, iskren in prijazen odnos, vsak otrok je obravnavan celostno kot individuum. Všeč mi je okolje, igrače in materiali, ki so iz naravnih materialov in predvsem nekonstruirani, novo igrišče, ki nudi otrokom veliko možnosti gibanja in ustvarjalne igre. Otroci s tetami pridelujejo tudi svojo zelenjavo in sadje, pečejo kruh in piškote. Všeč mi je igra, ki razvija domišljijo. Všeč mi je ritem, ki je tako zelo pomemben, saj daje otrokom občutek varnosti. Zanimiva so vsa praznovanja, v katera smo vpeti tudi starši na popoldanskih srečanjih. Pogovorne urice, kjer izveš, kako otrok funkcionira z ostalimi in kjer so tete v pomoč in ne kritiko. Všeč mi je umirjenost. Prednost vrtca je tudi starostno mešana skupina, kjer se otrok počuti kot v družini z brati in sestrami. Hvala vrtec Mavrica za vse lepe trenutke :)”

                                                                                                                                                             mamica VitjeVem, da je bila to za nas prava odločitev. Jan in Amadej sta vzcvetela , odkar smo tukaj. Sploh ne znam opisati, kaj se je zgodilo, ampak v vso našo družino je nenadoma prišlo več harmonije in sproščenosti...prej sta se fanta veliko prepirala med sabo. Zdaj hodita po stanovanju in skupaj prepevata pesmice...Amadejček je Jana včasih zelo znerviral, zdaj ga zna Jan mnogo bolje pomiriti....Fanta se skupaj igrata, pospravljata...največja sprememba pa je pri mizi....Presenečena sem ugotovila, da se moja petelinčka ne bockata med sabo, ampak- na moje začudenje- mirno sedita drug poleg drugega in jesta....Tudi pogovori so postali drugačni...bolj uvidevni, mehkejši. In ko odhajam iz vrtca, odhajam z lahkim srcem...vse to je zame in za mojo družino zelo dragoceno.

Verjetno je pri izbiri vrtca ključno ujemanje med vrednotami družine in vrtca...Jaz vem, da smo se mi tukaj našli. Zelo sem vesela, da v tem svetu potrošniške naglice še obstajajo takšne oaze kot smo jo našli v Mavrici. 

                                                                                                                                     mamica Jana, Amadeja in Julijana

Več o tem.

Igralne urice

Igralne urice pripravljamo vsako pomlad. 


Namenjene so otrokom, ki jih starši želijo vpisati v vrtec v naslednjem šolskem letu. Igralne urice so dobra priložnost za starše, da se seznanite z vzgojiteljicami, spoznate naše prostore, način pedagoškega dela, igrače. Obiskujejo jih lahko otroci od enega leta in pol starosti dalje. Prisotnost enega od staršev (ali starih staršev) je obvezna. Namen igralnih uric je tudi spodbujanje otroka k čim bolj samostojnemu igranju, zato staršem pripravimo preprosto ročno delo, kateremu se medtem posvetijo.

Na igralne urice se lahko prijavite preko elektronske pošte:  mavrica@waldorfski-vrtec.si

Igralne urice
Lutkovne predstave

 • Repica: lutkovna predstava
  4. 9. 2017- Waldorfski vrtec Mavrica
 • Babica Zima: lutkovna predstava
 • Velikonočni zajec in mavricaMestna Knjižnica Ljubljana Knjižnica Domžale
Lutkovne predstave
Praznovanja
 • Dan zahvale ob žetvi 27. 9. 2017 (pop)
 • Mihaelovo 29. 9. 2017 (dop.)
 • praznik sv. Martina  10. 11. 2017 (dop.)
 • praznik svetilk 16. 11. 2017 (pop.)
 • adventni vrtiček 30. 11. 2017 (dop.)
 • Miklavž 6. 12. 2017 (dop.)
 • Božična igra 21. 12. 2017 (pop.)
 • Pust, 13. 2. 2108
 • Velika noč, 3. 4. 2018 (iščemo pirhe na travniku) 
 • Binkošti, 18. 5. 2018
 • zaključno praznovanje oz. Šentjaqnževo
Predavanja, delavnice, roditeljski sestanki

Predavanja: Pripravimo jih pedagoške delavke v vrtcu ali k sodelovanju povabimo zunanje strokovnjake.

* Predavanje ga. Brigitte Goldmann, 12. 1. 2017 ob 17.00


Delavnice: Namenjene so predvsem staršem, da se naučijo izdelati igračo za svojega otroka, hkrati pa pomagajo vrtcu obogatiti stojnico na Božičnem bazarju, saj en izdelek naredijo za vrtec oz. prodajo (material zagotovi vrtec). V kolikor niste naš starš, a bi se vseeno želeli naučiti izdelovati igrače, nam pišite na

 • delavnica- izdelovanje kronic: 10. 10. 2017 ob 17.00; vodi Mirjana Pavlović
 • delavnica- izdelovanje muck: 9. 11. 2017; vodi Milojka Lamut
 • delavnica- izdelovanje zajčkov: 18. 10. 2016; vodi Milojka Lamut
 • delavnica- izdelovanje okrasnih svetilk: 17. 11. 2016: vodi Mirjana Pavlović


Roditeljski sestanki:

 • 21. 9. 2017 ob 17.00- sestanek za starše novosprejetih otrok

Koledar delovanja vrtca v šolskem letu

V letu 2017/18 je vrtec zaprt med prazniki ter tiste dni, ki so navedeni v letnem koledarju delovanja (glej v nadaljevanju).
V času šolskih počitnic je v vrtcu organizirano počitniško nujno varstvo. V primeru, da je za nujno varstvo prijavljenih manj kot pet otrok, je vrtec zaprt.

Počitniško nujno varstvo bo potekalo:

 • Jesenske počitnice: Od ponedeljka, 30. 10. do petka, 3. 11. 2017
 • Zimske počitnice: Od ponedeljka, 19. 2. do petka, 23. 2. 2018
 • Prvomajske počitnice: Od petka, 27. 4. do srede, 2. 5. 2018
 • Poletne počitnice: Od ponedeljka, 26. 6. 2018 dalje
 • Božično-novoletni prazniki: Od ponedeljka, 25. 12. 2017 do torka, 2. 1. 2018  je vrtec zaprt.