Aktualno

Vpis


IMAMO PROSTO MESTO za takojšen vpis otroka v starosti od 2-6 let. Pokličite na 051 304 319.


VPISI ZA ŠOLSKO LETO 2018/19

Sprejemamo prošnje za vpis otoka v:

- starostno mešano skupino (1-4 leta)
- starostno mešano skupino (2-6 leta)

Prošnjo za vpis napišete starši sami (nimamo obrazca). Več o vsebini prošnje si oglejte pod menijem "vpis".MNENJA STARŠEV:

Waldorfski vrtec Mavrica se je res izkazal kot vrtec z domačim vzdušjem. Beseda "domače" pomeni zame tisto pravo, iskreno toplino, ki jo lahko (ali pač ne) ustvarimo predvsem ljudje. In jo nedvomno ustvarjajo tete vrtca Mavrica.
Kot staršu mi je najpomembneje začutiti, da za mojega otroka skrbi nekdo s pozornostjo, iskreno prisotnostjo, z razumevanjem širšega-celostnega pogleda na svet, z Ljubeznijo. V Waldorfskem vrtcu Mavrica sem vse to našla in vesela sem, da smo lahko del te čudovite zgodbe.
Tete vrtca Mavrica s svojo srčno predanostjo in s spoštovanjem, pa tudi z veliko strokovno usposobljenostjo, podpirajo mojo hčerko, da raste harmonično, sproščeno, v varnem in ljubečem okolju in, kar je zelo pomembno- v skladu s sabo. Zelo dragocena je njihova zmožnost videti in začutiti vsakega posameznega otroka- opaziti prav Njegove oz. Njene značilnosti, ter otroka obravnavati v skladu s tem.
Cenim zavedanje vrtca Mavrica, kako pomembna je tudi obojestranska podpora in sodelovanje med starši in vzgojitelji (tetami). Njihova iskrena pripravljenost na odkrit pogovor in prizadevanje za poglabljanje povezanosti med nami, nam vsem omogoča, da skupaj rastemo.
Hvala.
Mina, mamica Karle


Težko bi z besedami opisala, kako hvaležna sva z možem, da je najin sin v vrtcu Mavrica. Danes je svet zelo agresiven in naše otroke bombardira z vsemogočimi neumnostmi in zato sva vesela, da najin sin lahko odrašča v takem okolju, kjer je zaščiten pred tem in je tako njegov razvoj usmerjen v pravo smer. V tem vrtcu so res prave stare vrednote, spoštovanje do narave, hrane, igrač. Otroci imajo prostor biti in raziskovati sebe in svet in širiti svojo domišljijo in kreativnost. Najbolj všeč pa nama je odnos, ki ga imajo tete do otrok in staršev. Tete otroke res začutijo in če si kot starš odprt za komunikacijo s tetami, je to čudovita kombinacija za vzgojo otroka. Hvala vrtcu in tetam za vso ljubezen in predanost.

                                           mamica Jona                                                                                                                                                                                

Vem, da je bila to za nas prava odločitev. Jan in Amadej sta vzcvetela , odkar smo tukaj. Sploh ne znam opisati, kaj se je zgodilo, ampak v vso našo družino je nenadoma prišlo več harmonije in sproščenosti...prej sta se fanta veliko prepirala med sabo. Zdaj hodita po stanovanju in skupaj prepevata pesmice...Amadejček je Jana včasih zelo znerviral, zdaj ga zna Jan mnogo bolje pomiriti....Fanta se skupaj igrata, pospravljata...največja sprememba pa je pri mizi....Presenečena sem ugotovila, da se moja petelinčka ne bockata med sabo, ampak- na moje začudenje- mirno sedita drug poleg drugega in jesta....Tudi pogovori so postali drugačni...bolj uvidevni, mehkejši. In ko odhajam iz vrtca, odhajam z lahkim srcem...vse to je zame in za mojo družino zelo dragoceno.

Verjetno je pri izbiri vrtca ključno ujemanje med vrednotami družine in vrtca...Jaz vem, da smo se mi tukaj našli. Zelo sem vesela, da v tem svetu potrošniške naglice še obstajajo takšne oaze kot smo jo našli v Mavrici. 

                                                                                                                                     mamica Jana, Amadeja in Julijana

Več o tem.

Igralne urice

Igralne urice pripravljamo vsako pomlad. 


Namenjene so otrokom, ki jih starši želijo vpisati v vrtec v naslednjem šolskem letu. Igralne urice so dobra priložnost za starše, da se seznanite z vzgojiteljicami, spoznate naše prostore, način pedagoškega dela, igrače. Obiskujejo jih lahko otroci od enega leta in pol starosti dalje. Prisotnost enega od staršev (ali starih staršev) je obvezna. Namen igralnih uric je tudi spodbujanje otroka k čim bolj samostojnemu igranju, zato staršem pripravimo preprosto ročno delo, kateremu se medtem posvetijo.

Na igralne urice se lahko prijavite preko elektronske pošte:  mavrica@waldorfski-vrtec.si

Igralne urice
Lutkovne predstave

 • Repica: lutkovna predstava
  4. 9. 2017- Waldorfski vrtec MavricaMestna Knjižnica Ljubljana Knjižnica Domžale
Lutkovne predstave
Praznovanja
 • Dan zahvale ob žetvi 27. 9. 2017 (pop)
 • Mihaelovo 29. 9. 2017 (dop.)
 • praznik sv. Martina  10. 11. 2017 (dop.)
 • praznik svetilk 16. 11. 2017 (pop.)
 • adventni vrtiček 30. 11. 2017 (dop.)
 • Miklavž 6. 12. 2017 (dop.)
 • Božična igra 21. 12. 2017 (pop.)
 • Pust, 13. 2. 2108
 • Velika noč
 • Binkošti,
 • zaključno praznovanje oz. Šentjaqnževo
Predavanja, delavnice, roditeljski sestanki

Predavanja: Pripravimo jih pedagoške delavke v vrtcu ali k sodelovanju povabimo zunanje strokovnjake.

* Predavanje ga. Brigitte Goldmann, 12. 1. 2017 ob 17.00


Delavnice: Namenjene so predvsem staršem, da se naučijo izdelati igračo za svojega otroka, hkrati pa pomagajo vrtcu obogatiti stojnico na Božičnem bazarju, saj en izdelek naredijo za vrtec oz. prodajo (material zagotovi vrtec). V kolikor niste naš starš, a bi se vseeno želeli naučiti izdelovati igrače, nam pišite na

 • delavnica- izdelovanje kronic: 10. 10. 2017 ob 17.00; vodi Mirjana Pavlović
 • delavnica- izdelovanje muck: 9. 11. 2017; vodi Milojka Lamut
 • delavnica- izdelovanje zajčkov: 18. 10. 2016; vodi Milojka Lamut
 • delavnica- izdelovanje okrasnih svetilk: 17. 11. 2016: vodi Mirjana Pavlović


Roditeljski sestanki:

 • 21. 9. 2017 ob 17.00- sestanek za starše novosprejetih otrok

Koledar delovanja vrtca v šolskem letu

V letu 2017/18 je vrtec zaprt med prazniki ter tiste dni, ki so navedeni v letnem koledarju delovanja (glej v nadaljevanju).
V času šolskih počitnic je v vrtcu organizirano počitniško nujno varstvo. V primeru, da je za nujno varstvo prijavljenih manj kot pet otrok, je vrtec zaprt.

Počitniško nujno varstvo bo potekalo:

 • Jesenske počitnice: Od ponedeljka, 30. 10. do petka, 3. 11. 2017
 • Zimske počitnice: Od ponedeljka, 19. 2. do petka, 23. 2. 2018
 • Prvomajske počitnice: Od petka, 27. 4. do srede, 2. 5. 2018
 • Poletne počitnice: Od ponedeljka, 26. 6. 2018 dalje
 • Božično-novoletni prazniki: Od ponedeljka, 25. 12. 2017 do torka, 2. 1. 2018  je vrtec zaprt.